Chyba przejechałeś z milion kilometrów. Taki jesteś doświadczony..., szkoda że podobno jesteś facetem.
O2 wymieniona turbina już brzęczy, ciekawe kiedy walnie?
Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X
-
Zamieszczone przez zygiChyba przejechałeś z milion kilometrów
Zamieszczone przez zygiszkoda że podobno jesteś facetem.
Przepraszam Moderatorów za śmietnik.
[ Dodano: Nie 02 Wrz, 07 23:01 ]
zygi, i proponuję troche pokory :wink:Była O1 130/280 powered by turbodiesel.pl
Była O2 143/305 powered by turbodiesel.pl
Jest O1 1.6 BFQ
Komentarz
-
-
zygi, Ziomal,
6. Nie dopuszczalne jest "cffffaniakowanie". Czyli np. pisanie po jednym zdaniu, ktore ma sugerować jakąś tajemną wiedzę, ale nie niesie ze sobą żadnych konkretów.
8. Zdajemy sobie sprawę z tego, że forum to nie chat (nie nabijamy postów, nie komentujemy wszystkiego bez potrzeby, nie lejemy wody, itd.)
9. Nie piszemy postów, których jedynym celem jest sprowokowanie do kłótni, obrażenie kogoś, itd.
Komentarz
-
-
Ależ "fachowców" ostatnio zawitało na nasze forum :shock: :lol:
Jak czytam wypowiedzi niektórych to mi cycki opadają :P
Na początek, nie wiem jak można nazwać odgłos turbiny jako brzęczenie :?: ale może autor po prostu miał co innego na myśli.
Po cholerę rozgraniczać silniki doładowane i wolnossaki :?: Może mi to ktoś wyjaśnić bo czytając ten wątek mam wrażenie że wolnossaka można katować tuż po odpaleniu :lol:
Każda minuta pracy jakiegokolwiek zimnego silnika po np.nocy jest cholernie nie zdrowa a jak chyba każdy wie, przepraszam > powinien wiedzieć > motor najwolniej się rozgrzewa na wolnych obrotach więc teorie o rozgrzewaniu możecie sobie w buty wsadzić.
Następna sprawa smarowania.
Czy wielmożni, wielcy eksperci mogą mi wytłumaczyć gdzie w ciągu kilku sekund od uruchomienia, nie dociera olej :?: :shock: Coraz to nowe herezje czytam m.in. to żeby poczekać na wolnych żeby olej wszędzie dotarł bzdura bzdura i jeszcze raz bzdura
wedle tej teorii silniki powinny się co chwila zacierać
Po uruchomieniu silnika należy ruszyć i jechać. Nie obciążając nadto motoru oraz utrzymywać jego pracę w umiarkowanych obrotach
Po zakończonej jeździe zarówno doładowany jak i wolnossący silnik należy chwilę utrzymać na wolnych obrotach w celu "wystudzenia" różnych części a co za tym idzie zminimalizowanie naprężeń powstałych poprzez różne temperatury w różnych miejscach.
Wygaszenie doładowanego silnika za obrotach rzędu 4000 za każdym razem może skończyć się wysraniem sprężarki z oczywistego powodu > brak smarowania po unieruchomieniu silnika. Jeśli byłoby to nie jasne to chodzi o bezwładność która pozwala wirnikowi turbiny kręcić się jeszcze chwilę bez dostarczonych spalinNFPNorth-West
2.0TDI-ET=12.660s,>367KM/567Nm
WARSZTAT www.dsize.pl
->CENNIK warsztat 01.01.11 <-plik do pobrania tel. 790226060
spieszmy się kochać ludzi... 30.05.09 J.W. [i]
Komentarz
-
-
niestosowne zachowanie
Zamieszczone przez Ziomalim dłużej samochód pracuje na zimnym silniku tym bardziej zużywają się jego podzespoły , dlatego od razu po odpaleniu najlepiej jest ruszyć .
Zamieszczone przez zygiMądralo to siadaj po odpaleniu w swoja maszyne i grzej ile fabryka dała to turbinka sie szybko skonczy. Zreszta rozgrzanie motoru zalecil mechanik po wymianie turbiny. Twoje odpowiedzi sa nie na temat. Pewnie masz O1 a tam wiekszych problemow niema.
Możemy Ci jedynie współczuć że po raz kolejny zdechła Ci turbina ale jak może przeczytałeś wcześniej w tych silnikach to często spotykana usterka
[ Dodano: Nie 02 Wrz, 07 23:40 ]
Zamieszczone przez deespedobryGrześ nie wytrzymał... :twisted:ops: nie mogłem już czytać tych... postów :wink:
ale chyba się starzeje bo tak jakoś lightowo napisałem o tym pierd... niu :szeroki_usmiechNFPNorth-West
2.0TDI-ET=12.660s,>367KM/567Nm
WARSZTAT www.dsize.pl
->CENNIK warsztat 01.01.11 <-plik do pobrania tel. 790226060
spieszmy się kochać ludzi... 30.05.09 J.W. [i]
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez dobrygrzeswawabo tak jakoś lightowo napisałem o tym pierd... niu:zlo: :zlo: South Side Madafaka Knight Rider's :zlo: :zlo:............................... prądownia ...
Komentarz
-
Komentarz